Redclas

Wat is Red Class Wood?

 

 

Gaat u aan de slag met een project in de tuin en bent u erg gecharmeerd van de look van Douglas hout? Bent u echter wel voorstander van een ietwat duurzame houtsoort? Dan is het Red Class Wood van Schuttingbouw Oldebroek precies hetgeen waar u naar op zoek bent! De basis van Red class wood is een gecertificeerde houtsoort en door de ecologische behandeling krijgt het hout extra duurzaamheid en de kleur van Lariks Douglas hout. Wel de look en niet de bekende nadelen van Douglas hout dus! 

Wat zijn precies de voordelen van Red Class hout?

Uiteraard heeft Red Class Wood een flink aantal voordelen, anders was het niet zo’n bijzonder product geweest. Omdat wij u hier alvast een beetje inzicht in willen geven noemen wij hier alvast een greep uit de vele voordelen van Red Class Wood.

Langer kleurbehoud dan Douglas hout

Eén van de redenen voor het ontwikkelen van de Red Class houtsoort was de irritatie rondom het snelle verkleuren van Douglas hout. Red Class Wood kan door het speciale proces nu tot 4x langer kleurbehouden.

Duurzamer dan Douglas hout

Naast een lang kleurbehoud is Red Class Wood over het algemeen ook een stuk duurzamer dan Douglas hout. Uiteraard geldt dit wanneer er geen grondcontact is. Mits het hout onbewerkt is en geen grondcontact heeft geeft leverancier Tuindeco hier zelfs 10 jaar garantie op (uniek in deze markt).

Vaak relatief goedkoper dan Douglas hout

Naast de bovengenoemde praktische voordelen in uiterlijk en duurzaamheid heeft Red Class hout ook een groot voordeel voor de portemonnee. In veel gevallen is een Red Class hout product namelijk relatief goedkoper dan Douglas hout.

Kunstmatig gedroogd

Red Class Wood is kunstmatig gedroogd en hierdoor enorm vormvast. Uiteraard blijft hout altijd hout en werkt dit altijd, maar krimp en uitzetting wordt in ieder geval een stuk verminderd. In veel gevallen is dit uiteraard een enorm voordeel. Eikenhout is bijvoorbeeld een houtsoort die door de werking vaak lastig te verwerken is.

Geschaafd na droging

Bij Douglas hout is het eindresultaat vaak minder mooi bij geschaafde delen. Dit komt vooral omdat het hout wordt geschaafd voordat dit volledig gedroogd is. Red Class Wood daarentegen is eerst helemaal kunstmatig gedroogd alvorens het wordt geschaafd naar de juiste maat. Op deze manier ontstaat er een zeer glad oppervlak.

 

Red Class Wood in allerlei product soorten

Natuurlijk is de houtsoort Red Class Wood niet alleen verkrijgbaar in een enkele plank. Sterker nog, de houtsoort is door Tuindeco en Schuttingbouw Oldebroek direct uitgerold in een flink uitgebreid assortiment. Zo zijn nu bijvoorbeeld alle onderstaande productsoorten beschikbaar;

  • Red Class Wood planken
  • Red Class Wood palen
  • Red Class Wood balken/liggers
  • Red Class Wood vlonderplanken
  • Red Class Wood Zweeds-Rabat (potdeksel)
  • Red Class Wood dakbeschot
  • Red Class Wood blokhutprofielen
  • Red Class Wood Schutting