Informatie over hout:

Harsdruppels
Tijdens de verwerking en opslag van tuinhout "werkt" het hout. Bij naaldhout zorgt dit voor het lekken van harsdruppels; dit is een  normaal verschijnsel. U kunt de druppels voorzichtig wegschrapen of met terpentine verwijderen.

Kleuronderscheid
Elke boom is anders en de vorm, kleur en afmeting is eigenlijk nooit identiek. Kleurverschillen zijn daarom logisch en ook tijdens de verwerking (bijvoorbeeld impregneren) kunnen kleurverschillen ontstaan. Na verloop van tijd verdwijnen deze echter door de werking van zonlicht.

Scheuren
Door verschillen in dichtheid van hout, gaat het krimpen en zwellen nooit helemaal gelijkmatig. Zodoende kunnen er zichtbare scheuren ontstaan. De constructieve eigenschappen van het hout worden hierdoor niet beïnvloed.

Houtverduurzaming
Zonder behandeling is vuren- en grenenhout onbeschermd tegen verweer door insecten en rot. Impregneren door dompelen, sprayen of verven biedt geen afdoende bescherming. In principe zijn al onze Prestige en Bear County producten onder vacuümdruk geïmpregneerd, waarbij de zouten onder hoge druk in het hout worden geperst. Dit wordt een paar keer herhaald met chroomvrij impregneermiddel, zodat uw hout langdurig beschermd is.

Schimmel- en blauwaanslag
Vooral in warme perioden kan aan de oppervlakte van het hout blauwaanslag voorkomen. Deze schimmels hebben geen invloed op de sterkte van het hout en de schimmels kunnen ook gewoon worden afgespoeld. Doet u niets, dan verdwijnen de plekken vanzelf door weersinvloeden.

Zoutvorming op geïmpregneerd hout
Hout dat onder vacuümdruk is geïmpregneerd bevat impregneerzouten. Deze voorkomen dat het hout wordt aangetast door schimmels en insecten. Soms ziet u ook groene of witte vlekken; dit is hars dat door de zouten is gekleurd en ook hiervoor geldt dat het geen invloed heeft op de duurzaamheid van het hout.

Wat zeggen onze leveranciers?
Tuindeco: Leverancier van tuinartikelen en speelhuizen