Stormschade Schutting

In Nederland komt het regelmatig voor dat het hard stormt. Hierbij kan er veel stormschade ontstaan, bijvoorbeeld aan uw tuin toebehoren zoals schutting, tuinhekjes en meubelen. Schade aan uw eigendommen is erg vervelend, maar wat krijgt u vergoed van uw verzekeraar als u stormschade heeft aan uw schutting?

Schade: Wat te doen?

Indien u schade heeft aan uw eigendommen door een storm is het belangrijk dat u, direct nadat de storm is gaan liggen, vastlegt wat de schade is. Maak foto’s van de schade en neem maatregelen om verdere schade te voorkomen. Neem vervolgens uw polisvoorwaarden door, hierin staat doorgaans vanaf welke windsnelheid er sprake is van storm.

Bij veel verzekeraars wordt er pas vanaf windkracht 7 gesproken over storm en zal andere schade dus niet vergoed worden. Die windkracht wordt gemeten door het KNMI. Het is dus van belang dat u de datum en het tijdstip waarop de schade is ontstaan, goed noteert voor uw verzekeraar!  

Stormschade aan een schutting wordt normaliter gewoon gedekt onder uw inboedelverzekering. Echter, staat de schutting op een erfscheiding, zoals vaak het geval is, dan zal u doorgaans slechts 50% van de schade uitgekeerd krijgen. U bent dan met uw buren beide verantwoordelijk voor deze schutting. Het voordeel is, dat u ook maar de helft van het eigen risico hoeft te betalen. 

Soort schutting

Daarnaast is er een groot verschil of u een hardhouten schutting heeft of bijvoorbeeld een schutting van naaldhout. Een hardhouten schutting heeft een veel langere levensduur en hier zou over het algemeen gewoon de dagwaarde van worden uitgekeerd. Bij de meeste verzekeringen zit montage en plaatsing inbegrepen in het bedrag wat u uitbetaald krijgt.

 

Bent  zelf handig en gaat u de nieuwe schutting zelf plaatsen?

Verzekeraars vergoeden dan al gauw een uurloon voor het plaatsen van de nieuwe schutting. Laat u de schutting door een externe partij plaatsen, overleg dan met uw eigen verzekering, in de meeste gevallen vergoeden ze de factuur. Heeft u een schutting van naaldhout, dan is de kans groot dat de verzekeraar na 10-13 jaar 5% van de dagwaarde afschrijft.

Het kan ook zijn dat de verzekeraar u aanbiedt de schade in natura te herstellen. De verzekeraar zal dan een deskundige inschakelen die de schade professioneel gaat herstellen. Dit betekent vaak dat u zelf niks hoeft te regelen, u dient alleen aanwezig te zijn op het aangegeven moment.

Aan bovenstaand artikel kunnen geen rechten worden ontleent. Meld schade altijd zo snel mogelijk bij uw eigen verzekeraar, het bedrag wat u vergoedt krijgt zal per verzekeraar en situatie verschillen.

Snel een vrijblijvende offerte voor uw verzekeraar

Vraagt uw verzekering om een offerte, dan heeft Schuttingbouw Oldebroek supersnel een vrijblijvende offert