Productvragen - Heeft u vragen over een betonpalen en betonpoer producten?

Gepubliceerd op 1 februari 2021 om 21:55

Wat is het verschil tussen een T-Paal en Tussenpaal?

Voor de meeste type betonpalen geldt dat deze verkrijgbaar zijn in zogenaamde tussenpalen, eindpalen, hoekpalen en T-palen. Niet voor elke type betonpaal geldt dat een hoekpaal of T-paal beschikbaar is.

Wij krijgen nog wel eens de vraag wat het verschil is tussen een Tussenpaal en T-Paal. Hieronder vindt u informatie over de verschillende betonpalen en waar u deze voor kunt gebruiken:

Tussenpaal - Een tussenpaal van beton plaatst u tussen 2 tuinschermen. Zowel links als rechts van de betonpaal monteert u dus een tuinscherm. Een tussenpaal beschikt ook altijd links en rechts over twee sponningen voor het plaatsen van onderplaten.

Eindpaal - Een eindpaal, ofwel beginpaal, plaats u altijd links of rechts van een tuinscherm. Deze eindpaal staat dus altijd aan het begin van uw tuinafscheiding en aan het eind. Deze eindpaal beschikt over 1 sponning voor het plaatsen van onderplaten.

Hoekpaal - Een hoekpaal is geschikt voor een betonschutting die 90 graden de hoek om gaat. Deze hoekpaal plaatst u altijd in de hoek van uw tuinafscheiding. Deze hoekpaal beschikt over 1 sponning aan de zijkant en over 1 sponning aan de voorkant voor het plaatsen van onderplaten.

T-paal - Een T-Paal is geschikt voor plaatsing van tuinschermen zowel rechts als links in combinatie met een hoekopstelling. Deze T-Palen beschikken over 3 sponningen voor onderplaten. Middels deze handige t-splitsing plaats u aan 3 kanten een tuinscherm, ideaal wanneer u een beton schutting samen met uw buren plaatst.

Hoe plaats ik Betonpalen met gleuf gevuld met stapelbare profielen?

Met gleufpalen van beton maakt u een opvallende en robuuste erfafscheiding. Daarnaast is deze schutting tweezijdig gelijk, wat betekent dat aan beide kanten het aangezicht hetzelfde is. Wel zo fijn als u een schutting met de buren deelt. Hoewel het plaatsen van deze erfafscheiding wel wat werk vergt, is het eindresultaat zeker de moeite waard.

Hieronder vindt u een tekening met maatvoeringen voor het plaatsen van Betonpalen met gleuf gevuld met stapelbare profielen.

 

Let op!De aangegeven maatvoeringen dienen slechts als advies en zijn naar wens iets aan te passen. Wij adviseren altijd om 1 cm tussenruimte aan te houden voor het plaatsen van de stapelbare planken tussen de sleufpalen (181 cm). De speelruimte van 1 cm is belangrijk voor de werking van hout. Laat eerst de bovenste plank ca. 3 cm boven uw palen uitsteken. U zult zien dat binnen 6 maanden uw profielen nazakken tot nagenoeg gelijke hoogte. Of (een iets betere oplossing) plaats bovenlangs een U-profiel afdeklat.

 

 

Welke betonnen onderplaat kiezen?

Schuttingbouw Oldebroek

heeft de onderplaat  in een 180 cm, 184 cm en 224 cm lange variant. De meeste populaire onderplaat maat is de 184 cm lengte bedoeld voor standaard betonpalen met 1 of 2 onderplaten. Deze schuift u namelijk precies 4 cm (2cm aan beide kanten) in de gleuven van onze standaard antraciet betonpalen (zie verwante producten) en zijn dus geschikt voor 180 x 180 cm tuinschermen. Deze betonbanden voor onder uw schermen voorzichtig vervoeren.

LET OP, de 180 cm onderplaten zijn bedoeld voor de gleufpalen van beton. De 180 cm platen zijn verder alleen geschikt als u de onderplaten NIET in de sleuf van een standaard betonpaal wilt schuiven en wel een 180 cm breed scherm wenst te bruiken. Normaals gesproken gebruikt u een 184 cm onderplaat bij de standaard betonpalen (zonder sponning over de gehele lengte).

De 224 cm onderplaat is geschikt voor betonpaal schuttingen met schermen van 2,20 meter breed.

 

 

Ik wil graag een schuttingdeur monteren tussen twee betonpalen, kan dit?

Een schuttingdeur kan geplaats worden tussen twee betonpalen, echter kunt u de deur nimmer rechtstreeks ophangen aan een betonpaal. De kans op afbrokkelen van het beton is dan groot. Voor het ophagen van een schuttingdeur tussen betonpalen adviseren wij om gebruik te maken van een Deur Kozijn / kader met aanslag. Deze handige tuindeurkozijn met aanslag ligger maakt u zelf een stevig houten kozijn tussen twee geplaatse betonpalen. Monteer dit houten deurkozijn op de ronde gaten van uw betonpalen met slotbouten.

Deze houten tuindeur kozijn met aanslagligger set is 210 cm hoog en is eenvoudig naar wens in maat aan te passen in zowel hoogte als breedte. Daarmaast is deze Deur Kozijn / kader met aanslag verkrijgbaar in een geimpregneerd hout en hardhout.

Let op! Deze tuindeurkozijnen zijn enkle geschikt voor schuttingdeuren met rechte bovenzijde.

 

 

Welke betonpaal heb ik nodig voor het plaatsen van tuinscherm van 150 cm hoog?

De standaard 10 x 10 cm dikte betonpaal, voor het plaatsen van tuinschermen, is leverbaar in de lengtematen 180, 220, 250 en 278 cm. 

Per paallengte kunnen de volgende speciale betonpaal tuinscherm maten gebruikt worden:

  • 10x10 180 cm betonpaal voor schermen 90 cm hoog
  • 10x10 220 cm betonpaal voor schermen 120 cm hoog
  • 10x10 250 cm betonpaal voor schermen 150 cm hoog
  • 10x10 278 cm betonpaal voor rechte en toog tuinschermen 180 cm hoog (meest verkocht)

 

 

Welke schermen bij uw betonpalen kiezen?

Let op, wilt u 180 cm breedte schermen voor betonpaal schuttingen met de lamellen verticaal monteren (aanbevolen), dan adviseren we te kiezen uit bijpassende betonpaal tuinschermen. Deze schermen hebben een brede horizontale ligger waardoor deze goed passen in de voorgeboorde gaten op deze betonpalen.

In deze categorie vindt u enkel betonpaal tuinschermen die geschikt zijn voor plaatsing tussen betonpalen. Per houten tuinscherm vindt u aanvullende informatie over welke betonnen palen deze geschikt zijn en voor welke hoogte.

 

 

Kan ik een betonpaal behandelen?

Betonpalen gecoat

Naast standaard wit-grijs en antraciet betonpalen leveren wij ook gecoate betonnen palen. Deze antraciet betonpalen en onderplaten bevatten een coating waardoor de palen langer hun antraciet kleur behouden. Daarnaast heeft u bij gecoate betonpalen nagenoeg geen last van zichtbare kalkuitbloei. Gecoate betonpalen hebben een luxe uitstraling. De antraciet betonnen tuinpalen die gecoat zijn circa 5 jaar nagenoeg kleurvast.

 

 

Bestaat er een afdekkap speciaal voor gestapelde rabatdelen tussen betonsleufpalen?

n tegenstelling voor het afdekken van tuinschermen tussen standaard betonpalen zijn er geen speciale houten afdeklatten beschikbaar voor schuttingen met gestapelde rabatdelen van bijvoorbeeld Lariks, zwart tuinhout of steigerhout. 

Verbindingsbalk

Voor het afdekken van gestapelde geimregneerde of hardhouten rabatdelen verbindingsbalken leverbaar. Deze verbindinsbalk heeft de formaat 3.5 x 11.5 x 400 cm en zijn daarmee eenvoudig op maat te zagen. Plaats deze als afdeklat over uw gleufpalen van beton en monteer deze van de bovenkant met een schroef Deze verbindingsbalken zijn zowel verkrijgbaar in geïmpregneerd grenen als in hardhout.

U-profiel verzinkt voor betonsleufpalen

Speciaal voor schuttingen met gestapelde rabatdelen tussen betonsleufpalen zijn u-profielen leverbaar als afdekkap. Dit speciale u-profiel van 29 mm zorgt ervoor dat het krimpen en uitzetten van de gestappelde blokhutprofielen niet opvalt. Bovendien zorgt dit u-profiel bovenop uw schutting voor een goede afwatering, wat de levensduur van het hout weer ten goede komt. Deze afdekkappen zijn gemaakt van verzinkt staal, waardoor ze goed bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden en niet snel gaan roesten. Met deze u-profielen maakt u uw schutting van betonsleufpalen echt af.